Het oplossen van storingen aan uw spa of jacuzzi

Elektrische storingen aan uw spa of jacuzzi oplossen

Een spa die niet opwarmt, een pomp die het niet doet, boxen of lampen die het niet doen, een zekering die springt, we hebben het meeste wel voorbij zien komen. Als u met een probleem zit, neem gerust contact met ons op. Soms zijn dit namelijk storingen waar we u telefonisch of via de mail mee kunnen helpen. Mocht dit niet het geval zijn, zullen we langs moeten komen voor een reparatie.

Als we bij uw spa zijn, zullen we eerst een analyse maken van het probleem. Wij pakken het probleem namelijk liever bij de bron aan zodat het probleem weg blijft. Als het probleem gevonden is, moet het defecte onderdeel worden vervangen. Veel onderdelen hebben we hiervoor ook standaard bij ons. Als het mogelijk is, testen wij het vervangen onderdeel uitvoerig, zodat u er zeker van kan zijn dat het probleem opgelost is.

Wij hebben veel ervaring met het Balboa systemen dat in veel baden zit. Dit Balboa systeem is in feite de computer van uw spa of jacuzzi. Deze Balboa computer geeft de storingen weer op de Display van uw spa of jacuzzi. Enkele veel voorkomende codes, meldingen of storingen die deze balboa systemen geven zijn.

  • Dry
  • Lf
  • Sns
  • Slp/SL/5L

Dry melding

De dry melding geeft aan dat de spa of jacuzzi geen water detecteert, en hierdoor zijn pompen niet kan aanzetten. Deze storing kan meerdere oorzaken hebben.

Lf melding

De Lf melding betekent low flow, dit houd in dat er niet genoeg doorstroming is in uw spa of jacuzzi. Een oorzaak hiervan kan zijn dat de circulatiepomp van uw jacuzzi of spa niet goed werkt. Ook kan er te weinig water in de spa zitten waardoor deze niet genoeg water kan aanzuigen.

SNS melding

SNS houdt in dat temperatuursensoren in uw bad niet in sync met elkaar zijn. Als deze code aanhoudt moeten de sensoren opnieuw gekalibreerd worden. Als dit het probleem niet verhelpt in uw spa of jacuzzi zullen de sensoren vervangen moeten worden.

SLP of SL/5L melding

Deze SLP-melding geeft aan dat uw bad in de slaapstand staat. Hierdoor zal het bad verwarmen tot 10 graden onder de ingestelde temperatuur. Raadpleeg uw handleiding hoe uw bad of jacuzzi uit de deze SLP of SL-stand krijgt. In uw handleiding vindt u ook hoe u uw bad in de ECON of STND-modus krijgt. Mocht u met uw handleiding er niet uitkomen kunnen wij altijd langs komen om te controleren of er toch onderdelen gerepareerd moeten worden en een uitleg geven.